Cremă de uns pe pâine :)

DSCN2366   Am dat numele ăsta, pentru că altceva nu mi-a venit în cap. Este o reţetă simplă, pentru o gustare de seară. Uşoară şi gustoasă, împreună cu o cană de ceai, va da serii un iz special.
   Cantităţi la inrediente nu ştiu, pentru că am făcut după ochi.

Ingrediente:

brânză de burduf

margarină (cantitativ jumătate cât brânza )

ceapă roşie

castravete murat

sare, piper

pentru ornat: ardei iute

Preparare:

   Se freacă brânza cu margarina şi se condimentează după gust. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, şi castravetele murat. Se unge felia de pâine cu compoziţia obţinută şi se ornează cu ardeiul iute. Se serveşte cu ceai cald.

DSCN2369

Poftă bună!

Dulceata de portocale

   Reteta e de la Ottis... a iesit buna dulceata, doar ca e putin amaruie. Am inteles ca asa e cea de portocale. Eu o folosesc la clatite, prajituri... e perfecta.

Ingrediente:
2 kg portocale
1 lamaie (zeama)
1 kg zahar
200 ml apa
putina scortisoara (eu nu am pus, ca sotului meu nu ii place gustul de scortisoara)

Preparare:
   Se spala doua, trei portocale si cu ajutorul unui cutit se decojesc. Coaja acestora se taie marunt. Restul de portocale se decojesc si se pun la fiert impreuna cu zeama de lamaie , coaja taiata marunt si apa. Cand s-au sfaramat de la fiert se adauga si zaharul impreuna cu scortisoara. 
   Eu dupa ce am pus zaharul am lasat la fiert 2 ore, in acet timp am amestecat din cand in cand sa nu se prinda (la mine tot s-a prins un pic). Dulceata e gata in momentul in care daca o scoti pe o farfurie se intareste.
Pofta buna! 

Oua umplute cu salata orientala

   Nu mi-a venit sa cred cand sotul meu a acceptat sa fac oua umplute, si a mai cerut si salata orientala langa. Mie imi plac ambele foarte mult, dar cum el nu prea le prefera, nu am facut pana acum. Acum a zis ca sunt bune, asa ca spre bucuria mea, voi mai face :)

Ingrediente oua umplute:
4 oua
2 linguri de ciuperci din conserva
sare, piper, maioneza (eu am folosit la tub, nu e asa gretoasa)

Ingrediente salata orientala:
4 cartofi mai mari
sare, piper, boia,1 lingurita zahar
ulei de masline, otet
1 ceapa rosie

Preparare:
   Se fierb ouale, sa fie tari. Se taie fiecare ou in doua si se scoate galbenusul. Se freaca galbenusurile cu ciupercile si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se umple fiecare jumatate de ou cu compozitia obtinuta si se orneaza cu maioneza.
   Cartofii se spala si se pun la fiert. Cand sunt gata, se curata de coaja si se taie rondele. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, se pune zaharul si se toarna peste putin otet si ulei. Toate astea dupa gust. Ceapa se taie marunt si se adauga la cartofi. Foarte usor si rapid de facut.
Pofta buna!

Ruladă de spanac

   Plictisită de reţeta clasică de spanac am hotărât că trebuie să încerc reţeta de pe Caietul cu reţete. Sincer, mă aşteptam să nu îmi iasă cine ştie ce, mai ales că am făcut adaptări. Vreau să zic că a ieşit super!

Ingrediente:
aprox 300 g spanac
200 g cremă de brânză
2 linguri unt
3 ouă
1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
4 linguri făină
1 ardei roşu capia
1 ceapă roşie
1 lingură ciuperci (la borcan)

Preparare:
   Se bat albuşurile cu un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, spanacul, şi bicarbonatul de sodiu amestecat cu făina. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă cu hărtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Când e gata se răstoarnă pe o altă hârtie de copt cu partea de sus în jos şi se rulează strâns. Se lasă la răcit. 
   Se căleşte ceapa tăiată mărunt împreună cu ciupercile într-o lingură de unt. Se freacă crema de brânză cu untul, se adaugă ardeiul tăiat mărunt şi compoziţia de ceapă-ciuperci.
    Se întinde blatul de spanac, se întinde crema după care se rulează strâns. Se pune în frigider pentru o oră. Se feliază şi se serveşte. Pentru mai multe fotografii puteţi vizita "Caietul de reţete".


Poftă bună!!!

Pastă de peşte

   Este o bunătate preparată de soţul meu, nouă ne place foarte mult, în general la micul dejun, deoarece nu ne abţinem şi mâncăm tot :). Se serveşte pe pâine, împreună cu un ceai cald sau în cazul soţului meu cu o cană mare de lapte. Este un mic dejun foarte potrivit pe timp de iarnă...

Ingrediente:
1 conservă de peşte (în cazul nostru sardine în sos tomat, 170g)
2 cepe roşii mici
1 linguriţă muştar
1 linguriţă sos de usturoi
100 g margarină

Preparare:
   Se zdrobeşte peştele împreună cu margarina, cu ajutorul unei furculiţe, până devine o pastă omogenă. Se adaugă muştarul şi sosul de usturoi, iar la final ceapa tăiată mărunt. La nevoie se poate condimenta cu sare şi piper după gust (deobicei nu e cazul).