Dulceata de portocale

   Reteta e de la Ottis... a iesit buna dulceata, doar ca e putin amaruie. Am inteles ca asa e cea de portocale. Eu o folosesc la clatite, prajituri... e perfecta.

Ingrediente:
2 kg portocale
1 lamaie (zeama)
1 kg zahar
200 ml apa
putina scortisoara (eu nu am pus, ca sotului meu nu ii place gustul de scortisoara)

Preparare:
   Se spala doua, trei portocale si cu ajutorul unui cutit se decojesc. Coaja acestora se taie marunt. Restul de portocale se decojesc si se pun la fiert impreuna cu zeama de lamaie , coaja taiata marunt si apa. Cand s-au sfaramat de la fiert se adauga si zaharul impreuna cu scortisoara. 
   Eu dupa ce am pus zaharul am lasat la fiert 2 ore, in acet timp am amestecat din cand in cand sa nu se prinda (la mine tot s-a prins un pic). Dulceata e gata in momentul in care daca o scoti pe o farfurie se intareste.
Pofta buna!