Sandwich şi pâine în ou la un loc

   Vreţi să aveţi un mic dejun mai puţin sănătos? Asta este una din ideile pe care le-am luat de pe blogul lui Edo, singura problemă este că eu ce am făcut nu este foarte estetic, în primul rând fiind de vină pâinea care era cu cartofi :)
   Este foarte simplu de preparat. Ca şi ingrediente am folosit 3 ouă bătute, unt, caşcaval şi cârnaţi. Se aleg felii de pâine care se potrivesc una peste alta, pe o felie se pune cârnaţi şi caşcaval, iar cealaltă felie se unge cu unt. Se unesc feliile, se trec prin oul bătut şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei până prind o culoare aurie. Se serveşte de preferinţă cu legume, ceai, chiar şi cu lapte. Poftă bună!

Pizza - ca acasă


   Aseară, am avut bucătar şi am hotărât să mâncăm pizza. Vreau să zic că Barni, a făcut o pizza de nota 10 cu steluţă. Am mâncat până nu am mai putut :)

Ingrediente pentru aluat:
500-600 g făină
100 ml lapte
150 ml apă
jumătate lingură sare
jumătate lingură zahăr
1 drojdie uscată

Ingrediente pentru sos:
150 ml sos de roşii
condimente (barbeque, piper, usturoi granulat, orice vă trece prin cap)

Ingrediente pentru ornat:
5 felii şuncă
4 fire ceapă verde
2 roşii
150 g caşcaval (poate fi şi mozzarela)
2 roşii
ciuperci
măsline
noi atât am folosit dar se mai poate pune salam, cârnaţi, cremvuşti, aici din nou e în funcţie de imaginaţia fiecăruia.

Preparare:
Se amestecă drojdia cu făina, după care se adaugă sarea, zahărul, laptele şi în funcţie de necesitate apa. Se frământă foarte bine şi se lasă la dospit. Obţinem un aluat bun atunci când acesta se umflă şi face bule.

Sosul de roşii se toarnă într-un vas şi se se adaugă condimentele. Puteţi adăuga tot ce vă vine în cap. Cu cât sunt mai multe condimente cu atât iese mai bun.
Ingredientele pentru ornat se taie felii, rondele, aici din nou se procedează în funcţie de imaginaţia voastră. 


Se întinde aluatul care a stat la dospit cel puţin 10 minute şi se unge cu sos. Deasupra se pune şunca tăiată felii, ceapa, cipercile, măslinele tăiate bucăţi, caşcavalul ras şi roşiile tăiate felii rotunde. 

Se pune la copt în cuptorul încălzit pentru aproximativ 30 de minute. Se poate servi cu ketchup, sos de maioneză, sos iute... Poftă bună!
El este bucătarul... cel mare, nu cel mic :)

Sandwich cu curcan


   Eu ador să mănânc mâncare de la fast food. Nu e sănătos dar mie chiar îmi place, aşa că mai preparăm şi acasă una alta, când nu vrem să ieşim din casă. Aşa s-a întâmplat şi duminică dimineaţa.

Ingrediente:
4 felii de piept de curcan
1 roşie
1 castravete murat
4 felii de caşcaval
2 felii de salată verde
condiment de pui de la Cosmin
2 cornuri stil baghetă

Preparare:
   Se taie felii subţiri carnea şi se condimentează. Se prăjeşte într-o tigaie de teflon pe ambele părţi. Legumele  şi caşcavalul trebuiesc tăiate felii subţiri. Cornurile se taie în două, dar nu până la capăt. Când carnea e gata, se aşează în fiecare corn câte două felii de salată verde, câte două felii de carne, peste se pune caşcavalul şi legumele. Se pune la încălzit în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute. Se serveşte cu muştar, maioneză, ketchup sau ori ce fel de alt sos.

Un mic dejun sănătos - Griş cu lapte


   Tot am stat şi m-am gândit ce să mănânc dimineaţă şi mi-am adus aminte de un mic dejun preparat foarte des de mama pe când eram mică. Este sănătos şi hrănitor. Griş cu lapte poate mânca orice membru al familiei. Eu am făcut doar o porţie, aşa că voi scrie reţeta aşa. Înmulţiţi cantităţile în funcţie de numărul de porţii.

Ingediente:
250 ml lapte
1 lingură zahăr
2 linguri griş
pentru topping am folosit finetti :)

Preparare:
   Am pus laptele la fiert, când a început să fiarbă am adăugat zahărul şi am amestecat până s-a topit, după care am adăugat grişul prin presărare şi am amestecat continuu, timp de 10 minute, până s-a îngroşat. Am învăţat de la soacra mea, că orice lucru făinos, griş, mălai, făină etc trebuie să fiarbă cel puţin 10 minute pentru a nu fi greu la stomac. A ieşit foarte bun. Poftă bună!

Ciupercuţe umplute


   E o reţetă foarte simplă, o mâncare gustoasă şi arătoasă. Noi am servit ciupercile cu sos şi cu mămăliguţă.

Ingrediente:
8 ciuperci albe gen champignon, eu am ales mai mari pentru că se strâng la copt
2 fire ceapă verde
3 felii de pastramă sau şuncă
3 felii roşie
50-100 g brânză
1 lingură de unt
Pentru sos: 3 linguri smântână, 2 căţei de usturoi

Preparare:
   Am spălat şi curăţat ciupercile de picioare şi le-am scobit un pic. Le-am aşezat într-o tavă. Se taie ceapa rondele, roşiile, picioarele de la ciuperci şi pastrama cubuleţe. Se pune cu untul la călit. Se condimentează după plac. Când a scăzut untul, se ia de pe foc, se adaugă brânza şi se amestecă până aceasta se topeşte. 

   Umplem ciupercuţele în aşa fel încât să rămână 2 linguri de umplutură pentru sos. Se pun ciupercile în cuptor pentru 30 de minute. Între timp se prepară sosul, se adaugă la cele trei linguri de smântână usturoiul şi umplutura rămasă. Se amestecă bine. Ciupercuţele le-am servit cu mămăligă şi salată asortată. Poftă bună!