Quiche cu legume

DSCN2718
   Este una din mancarurile mele preferate. Foarte usor de preparat, rapid si bun.
Ingrediente pentru aluat: aici
Ingrediente pentru umplutura:
legume congelate
1 ceapa rosie
rosii
ciuperci
cascaval
2 oua
faina
putin lapte
Preparare:
   Ingredientele pentru aluat se pun într-un vas şi se frământă. Aluatul astfel obţinut se înfoliază şi se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Între timp preparăm umplutura.
   Se caleste ceapa, se adauga legumele congelate si ciupercile si se mai lasa 5 minute.  Se bat ouale, se adauga faina cat sa nu ramana cocoloase, dupa care se subtiaza cu putin lapte.
   Se intinde aluatul in forma rotunda, se aseaza peste legumele calite, compozitia din oua, rosiile taiate cubulete si cascavalul taiat felii. Se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
DSCN2720
Pofta buna!

Sos de mere



   Este un sos care mie imi place foarte mult, reteta am invatat-o de la mama mea. Super usor de preparat, super gustos de mancat.

Ingrediente:

3 mere

1 lingura faina

putin ulei

un praf de sare

zahar, dupa gust (aprox 3 linguri rase)

Preparare:

   Merele se curata si se taie cubulete. Se toarna putin ulei intr-un vas, se adauga faina si se face rantasul. Cand e gata, adaugam peste merele, si turnam apa cat sa le acopere. Adaugam sarea, zaharul si lasam sa fiarba pana merele s-au inmuiat. Se poate servi cu pireu de cartofi.

Tocăniţă de pui

DSCN2364    Aceast? toc?ni?? nu are poz? în farfurie pentru c? a nu am apucat s? îi facem. Eram prea înfometa?i :)

Ingrediente:

1 piept de pui

1 ceap? ro?ie

1 morcov mai mic

1 r?d?cin? de p?trunjel

1 lingur? bulion

condimente: busuioc, oregano, p?trunjel verde

Preparare:

   T?iem carnea cuburi ?i punem la c?lit împreun? cu ceapa ro?ie ?i morcovul care l-am t?iat rondele. Peste ele turn?m pu?in? ap? ?i ad?ug?m r?d?cina de p?trunjel care l-am t?iat tot rondele.

DSCN2363

   Când carnea e gata, ad?ug?m bulionul, ?i pe rând condimentele dup? gust. Se mai las? 5 minute la foc mic.  Se poate servi cu m?m?lig?, pireu de cartofi etc.

   Se mai pot ad?uga ?i alte legume, gen ro?ie, sau chiar ?i ciuperci... dup? imagina?ia fiec?ruia.

Poft? bun?!

Ghiveci

   Acest ghiveci are fotografie doar in tigaie, pentru ca atat eram de infometati ca am uitat sa ii facem inca una in farfurie langa mamaliguta.

Ingrediente:
1 ceapa rosie
2 linguri de ciuperci din conserva
1 bucata de sunca presata
1 ardei rosu mai mare
2 rosii
condimente: sare, piper, busuioc, oregano

Preparare:
   Toate ingredientele se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca, se pune ceapa cu ciupercile la calit, se adauga sunca si se mai caleste un pic, dupa care vin cubuletele de ardei si rosii. Se condimenteaza si se lasa la fiert pana cand devine pastoasa.
   Se serveste cu garnitura de mamaliguta. Este o mancare satioasa si sanatoasa.
   Pofta buna!

Pernuţe cu aromă de gyros :)

O bun?tate de mâncare, care satisface poftele pentru mâncarea fast-food :)


Ingrediente:
500 g f?in?
aprox 300 ml ap?
1 drojdie uscat?
1 linguri?? sare
1 linguri?? zah?r

pentru umplut: o bucat? carne pui
pentru topping: sos tzatziki (smântân? amestecat? cu sos de usturoi ?i condiment tzatziki), sos iute(condiment Eros Pista ?i ketchup)



Preparare:
   Am amestecat f?ina pe rând cu drojdia, sarea ?i zah?rul dup? care am ad?ugat apa pu?in câte pu?in pân? am ob?inut un aluat pufos, nelipicios. Am l?sat la dospit 30 de minute. Am condimentat ?i am pr?jit carnea dup? care am t?iat-o m?runt.


    Am împ?r?it aluatul în 4, am întins fiecare buc??ic?, am a?ezat peste carnea, ?i am format pernu?a. A urmat a?ezatul în tav? ?i ?inutul în cuptor pentru 30 de minute. 



Când a fost gata am pus sosul deasupra ?i l-am mâncat cu poft? :)).
Poft? bun?!