Cartofi gratinaţi cu piept de pui la cuptor


   În dorinţa de a pregăti ceva de mâncare, care să nu fie tradiţional, am ajuns la această combinaţie. A fost o încercare 100% reuşită, rezultatul fiind ceva foarte gustos. Mai mult ca sigur voi mai pregăti această mâncare.

Ingrediente:
6 cartofi
1 bucată piept de pui (cât mai mare)
ciuperci (nu foarte mult, cam un pumn)
1 ceapă mică
caşcaval (100 g)
2 ouă
smântână
condimente (barbeque, sare, piper, pătrunjel verde)

Preparare:
   Spălăm cartofii şi îi punem la fiert. Când sunt fierţi îi curăţăm de coajă şi îi dăm pe răzătoare. Carnea o condimentăm şi o prăjim pe ambele părţi după care o tăiem mărunt. Călim ceapa, ciupercile şi adăugăm pătrunjelul.
   Într-un vas termorezistent, aşezăm cartofii, deasupra carnea, sosul obţinut din ciuperci şi ceapă. Caşcavalul îl dăm pe răzătoare sau tăiem felii şi aşezăm deasupra. Batem ouăle şi le turnăm şi pe acestea peste cartofi. Punem în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.



   Când e gata turnăm peste smântână după plac.
 

Poftă bună!