Crochete din brânză de vacă



   Azi m-am inspirat iar de pe blogul lui Edó şi am făcut nişte papanaşi. Mie nu prea îmi place brânza de vacă dar pot spune că au ieşit chiar bune.

Ingrediente:
500 g brânză de vacă
2 ouă
50 g griş
50 g zahăr
1 zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie
1 1/2 smântână
Pentru servire: pesmet, 2 linguri unt, opţional zahăr pudră şi smântână

Preparare:
Se separă ouăle de gălbenuş, albuşul îl punem deoparte. Restul ingredientelor se adaugă lângă gălbenuş şi se bate cu mixerul până devine un aluat spumos... se pune în frigider pentru 30 de minute. Între timp, în tigaie se topeşte untul şi se prăjeşte pesmetul. Când a trecut jumătatea de oră, punem pe foc o oală cu apă şi sare la fiert. Batem albuşul şi îl adăugăm la aluat uşor ca să nu se zdrobească. Cu măini ude, formăm biluţe şi le punem în apa care clocoteşte.

Se lasă aproximativ 5 min. Se scot şi se rostogolesc imediat prin pesmet.

Se serveşte cu zahăr pudră, smântână. Eu cred că şi cu salată asortată sunt foarte bune. Poftă bună!