Cotlet Matrai

   
   Se nume?te cotlet, dar chiar dac? se prepar? din cotlet de porc noi folosim piept de pui :). Este una din mânc?rurile mele preferate, pân? sâmb?t? o prepara so?ul meu dar acum a venit ?i rândul meu. A ie?it tare bun. Este foarte u?or de preparat, foarte sa?ios ?i foarte gustos. Re?eta este pentru 2, maxim 3 persoane.

Ingrediente:
O bucat? de piept de pui cam de 400g  (poate fi ?i cotlet de porc, dezosat)
6 cartofi nu foarte mari
3 ou?
pu?in? f?in?
1 smântân? mic?
2 c??ei de usturoi
ca?caval, dup? plac
condiment barbeque sau de pui
sare, piper

Preparare:
Se cur??? cartofii, se rad, se storc bine ?i se pune pu?in sare ?i piper.

Carnea se spal? ?i se condimenteaz? cu condiment barbeque sau condiment de pui.
Ou?le se bat ?i se adaug? f?in?, aproximativ 3 linguri în a?a fel încât s? nu r?mân? cocoloa?e.
Într-o tigaie mai mare, se pune pu?in ulei, se a?eaz? jum?tate din cartofi, jum?tate din oul b?tut, peste se pune carnea dup? care se acoper? cu cealalt? jum?tate de cartofi ?i restul de ou b?tut. Carnea se a?eaz? în a?a fel încât s? nu ajung? pân? pe margini penru a se putea unii straturile de cartofi.
Se pune pe aragaz la foc nu foarte mic pân? se rumen?te bine de tot pe ambele p?r?i.



   Între timp, se cur??? usturoi, se piseaz? sau dac? nu ave?i cu ce atunci se taie m?runt. Se a?eaz? peste smântân?, se adaug? pu?in ulei de m?sline ?i se amestec? bine. Ca?cavalul se rade.
   Când sunt gata cartofii, se scot pe farfurie, se pune sosul ob?inut din smântân? pe ei dup? care peste se a?eaz? ca?cavalul ras. Se poate servi cu salat? asortat?. 
   Poft? bun?!