Şniţel Vienez

   O reţetă simplă, nu are gustul ca adevăratul şniţel din Viena :) dar ăla şi costă 20 de euro porţia :)

Ingrediente:
o bucată puplă de porc
3 ouă
4-5 linguri făină
puţin lapte
sare, piper

Preparare:
   Carnea se spală şi se taie felii subţiri. Se bate bine şi se condimentează cu sare şi piper. Se bat ouăle, se adaugă făină, cât să nu facă cocolaşe şi se toarnă lapte cât să nu fie compoziţia  foarte groasă dar nici subţire. Trecem carnea prin făină, după care prin compoziţia din ou şi punem la prăjit într-o tigaie cu ulei încins până obţinem o culoare aurie. Se serveşte cu orice fel de garnitură.
Poftă bună!

Crochete de cartofi cu piept de pui la grătar

   De foarte mult timp îmi doresc să mănânc crochete de cartofi. A fost prima dată când am făcut şi spre surprinderea mea au ieşit foarte bune :)

Ingrediente:
5 cartofi nu foarte mari
1 ou
4-5 linguri făină
sare, piper
Pentru prăjit: 2 ouă, făină, pesmet
piept de pui (cât doriţi)
condiment pentru pui

Preparare:
   Se fierb cartofii în coajă. Se curăţă, se dau pe răzătoare sau se zdrobesc ca pentru pireu (eu am ales zdrobitul, e mai comod). Se adaugă sarea, piperul (după gust), oul şi făina, după care se frământă bine. Din aluatul obţinut se formează biluţe. 


Se bat cele două ouă. Trecem biluţele prin făină, ou şi pesmet (în această ordine) şi punem la prăjit. Se lasă până prind o culoare aurie.


   Ca să fie mai uşor la urmă, eu am ales să amestec pesmetul cu ouăle bătute, astfel fiind necesar să trec cartofii doar prin făină şi oul cu pesmet :)

   Când am terminat, carnea spălată şi tăiată felii o condimentăm şi punem pe grătar la prăjit. 


În lipsa grătarului puteţi folosi o tigaie de teflon fără a pune ulei în ea. Se serveşte împreună cu crochetele, şi cu ceva murătură (ce poftiţi), noi am ales ardei copţi şi muraţi.


Poftă bună!

Cartofi gratinaţi cu piept de pui la cuptor


   În dorinţa de a pregăti ceva de mâncare, care să nu fie tradiţional, am ajuns la această combinaţie. A fost o încercare 100% reuşită, rezultatul fiind ceva foarte gustos. Mai mult ca sigur voi mai pregăti această mâncare.

Ingrediente:
6 cartofi
1 bucată piept de pui (cât mai mare)
ciuperci (nu foarte mult, cam un pumn)
1 ceapă mică
caşcaval (100 g)
2 ouă
smântână
condimente (barbeque, sare, piper, pătrunjel verde)

Preparare:
   Spălăm cartofii şi îi punem la fiert. Când sunt fierţi îi curăţăm de coajă şi îi dăm pe răzătoare. Carnea o condimentăm şi o prăjim pe ambele părţi după care o tăiem mărunt. Călim ceapa, ciupercile şi adăugăm pătrunjelul.
   Într-un vas termorezistent, aşezăm cartofii, deasupra carnea, sosul obţinut din ciuperci şi ceapă. Caşcavalul îl dăm pe răzătoare sau tăiem felii şi aşezăm deasupra. Batem ouăle şi le turnăm şi pe acestea peste cartofi. Punem în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.



   Când e gata turnăm peste smântână după plac.
 

Poftă bună!

Meatballs cu ouă


   Această reţetă am găsit-o pe site-ul LaLena şi sincer vă zic că m-a încântat tare mult aşa că am şi încercat-o. Este o mâncare cu caracter festiv, foarte arătoasă şi excelent de bună :)

Ingrediente:
4 ouă fierte
500 g carne tocată (eu am folosit amestec)
2 cepe
2 căţei de usturoi
verdeaţă: eu am folosit busuioc, pătrunjel, oregano
1 linguriţă sare
1 vârf de linguriţă piper
2 ouă
1 lingură muştar
pesmet

Preparare:
   Se căleşte ceapa, usturoiul şi verdeaţa. Se scurge de ulei, se adaugă la carnea tocată şi se amestecă bine până devine păstoasă. Se condimenteză cu sare şi piper. Se bat ouăle împreună cu muştarul.
   Împărţim carnea în patru părţi egale. Fiecare bucată o întindem cu palma. Aşezăm peste carne oul fiert şi formăm o bilă. Aşa procedăm şi cu restul de carne. 




   Trecem bila de carne prin pesmet, ou şi iar pesmet după care punem la prăjit. Când s-au rumenit le punem în cuptor pentru 15 minute. 


   Se poate servi cu orice tip de garnitură, în formă de bilă sau feliată. Noi bineînţeles că am servit cu cartofi prăjiţi şi salată verde :)


Poftă bună!

Spanac

   Mie nu prea îmi place spanacul dar soţul meu adoră să mănânce această mâncare, şi mai nou şi puştanul meu :). Eu am folosit spanac congelat pentru că e iarnă şi şansele de a găsi proaspăt sunt foarte mici.

Ingrediente:
450 g spanac congelat
0,5 l lapte
ulei
1 lingură făină
4 căţei de usturoi
sare


Preparare:
   Se pune spanacul la înăbuşit pentru 10 minute. Când e gata se scurge de apă. Într-o oală se toarnă puţin ulei, se pune o lingură de făină şi se amestecă deasupra unui foc mic până prinde o culoare aurie (ăsta fiind răntaşul). Se adaugă peste spanacul, după care imediat şi laptele. Laptele să nu îl puneţi tot deodată, doar în funcţie de grosimea pe care vreţi să o aibă spanacul. Se pune sare după gust şi se adaugă usturoiul tăiat mărunt sau pisat. V-a trebui să amestecaţi continu pentru a nu se prinde. Se lasă la fiert minim 10 minute. 
   Se poate servi cu cârnaţi, chifteluţe, ochiuri. Poftă bună!