Ciorbă de fasole


   Azi în meniu avem ciorb? de fasole. Nu ?tiu ce ma apucat, pentru c? mie nu îmi place, dar mi-am adus aminte c? am mâncat când am fost îns?rcinat? ?i tare bine îmi c?zuse. So?ului meu îi place foarte mult, a?a c?...
   Re?eta nu este pentru 4 por?ii, e cam de 2.  Nu am f?cut multe fotografii, deoarece b?ie?elul meu a cerut foarte mult? aten?ie azi, a?a c? nu am apucat :)

Ingrediente:
un ciolan afumat, mai mic sau mai mare, cum prefera?i
fasole aproximativ 240 g
1 ceap? alb?
pentru r?nta?: pu?in ulei, o lingur? de f?in?
ca ?i condiment eu am pus 2 linguri de zarzavat
1 1/2 lingur? bulion

Preparare:
Cu o sear? înainte se cur??? fasolea ?i se pune în ap? la înmuiat. A doua zi, se spal? ciolanul bine cu ap? fierbinte ?i se pune la fiert, împreun? cu fasolea. Când au fiert pe jum?tate, se pune ceapa t?iat? m?runt. Când de pe osul de la ciolan se ia carnea u?or, se face r?nta?ul astfel: în pu?in ulei se pune o lingur? de f?in? ?i se amestec? pân? cap?t? o culoare aurie dup? care se pune pu?in boia. R?nta?ul ob?inut se adaug? la ciorb?, se pune zarzavatul ?i bulionul. Se las? se mai fiarb? cel pu?in 10 minute. 
Eu am scos ciolanul, am t?iat carnea de pe în buc??ele mici ?i le-am pus înapoi în ciorb?. 

Se poate servi cu ceap? verde/ro?ie. Poft? bun?!