Ciorbă ţărănească de văcuţă



Am înv??at s? fac ciorb? în momentul în care am plecat cu so?ul meu s? muncim la Târgovi?te ?i nu a mai fost mama lâng? mine s? fac? de mâncare. Pe atunci nu eram c?s?tori?i, pân? în acel moment st?tusem separat, fiecare cu p?rin?ii lui. Am înv??at re?eta de la soacra mea. Acum fac ciorba de v?cu?? cam a?a:

Ingrediente:
100 g carne de vit? m?run?it?
2 cartofi
2 morcovi
100 g fasole verde
1 cutie mic? maz?re
jum?tate de gulie
2 cuburi Knorr
1 cub Bor? Magic
past? de tomate


Preparare

Sp?l carnea bine ?i o pun într-o oal? mai mic? la fiert. Separat, în oala în care vreau s? preg?tesc ciorba, pun morcovii ?i gulia cur??ate ?i t?iate cubule?e, împreun? cu cubule?ele Knorr. Când astea dou? legume au început s? fiarb?, adaug cartofii cur??a?i ?i t?ia?i cubule?e, dup? care ?i fasolea ?i maz?rea. Maz?rea se adaug? la sfâr?it ca s? r?mân? întreag?.
   Între timp, dac? carnea este aproape fiart?, arunc apa de pe ea, o sp?l bine bine, dup? care o adaug la ciorb?. Se las? ciorba la fiert, ?i când e aproape gata, se adaug? 1-2 linguri de past? de tomate, dup? preferin??, ?i cubule?ul de Bor? Magic.
   La sfâr?it, când e gata fiart? ciorba, se poate pune ?i un pic de p?trunjel verde. Se serve?te cald?, dac? vre?i cu smântân? ?i/sau ardei iute.
   Poft? bun?!