Cremă de zahăr ars

Crema de Zahar ars

   Este una din deserturile preferate a so?ului meu, dar mai nou, trebe s? recunosc c? ?i din ale mele. Poza este de la prima crem? de zah?r ars f?cut? de mine. Am avut emo?ii c? nu voi reu?i s? îmi dau gata so?ul... ei, dar, am avut emo?ii degeaba. Singurul repro? a fost c? am f?cut prea pu?in.

Ingrediente:

4 ou?

300 g zah?r

500 ml lapte

op?ional: se poate pune ?i zah?r vanilat, eu nu am avut în cas? :)

Preparare:

   Se pune pe foc mic la caramelizat 150 g zah?r. Între timp, se freac? cele 4 ou? cu restul de zah?r ?i se toarn? peste treptat laptele. Când zah?rul pus pe foc e gata, se tapeteaz? pere?ii vasului cu caramelul ob?inut prin rotirea acestuia.

   Se adaug? peste compozi?ia ob?inut? din ou?, zah?r ?i lapte. Se acoper? cu o folie de aluminiu ?i se introduce în cuptorul preînc?lzit, la foc mic, pentru aproximativ 40-50 de minute.

   Când a trecut testul cu scobitoarea, e gata. Se las? s? se r?ceasc? bine de tot dup? care se r?stoarn? pe o farfurie plat? ?i se serve?te cu poft?  :)

Poft? bun?!

Prăjitură cu ananas si portocale

    Acum aproximativ 2 saptamani am preparat aceasta bunatate de prajitura care vreau sa va zic ca a facut furori. Sotul meu nu se putea opri din a o manca. A iesit chiar super buna.

Ingrediente:
2 oua
20 de linguri zahar
20 de linguri ulei
20 de linguri lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu
300 g faina

+ jumatate de ananas, 1  portocale, gris
+ pentru ornat: 1 portocala, 2 budinci de vanilie cu cele necesare pentru prepararea ei si un pliculet de gelatina

Preparare:
   am amestecat cele de sus in ordinea scrisa, aluatul obtinut l-am turnat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, peste aluat am presarat putin gris, peste care am pus 1 portocala taiata cubulete si ananasul. Am pus la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp am preparat budinca dupa instructiunile de pe ambalaj si am  taiat portocala cubulete. 



   Cand a fost gata aluatul, am turnat peste budinca, am asezat cubuletele de portocala, peste care am turnat gelatina care iar a fost preparata dupa instructiunile de pe ambalaj. Cam atat... merge repede si e si gustoasa....


Pofta buna!


Piersici - fursecuri :)

   Reţeta este de pe blogul J&L, bineînţeles, adaptată un pic, şi eu le zic piersici, pentru că sunt un pic cam mari pentru a fi caise :)). Foarte uşor de preparat, foarte moi şi gustoase, pur şi simplu nu te poţi sătura cu ele, recomand porţie dublă :)

Ingrediente:
1 pachet de margarină Unirea
1 cană zahăr
1 lingură oţet
1 ou
făină cât cuprinde

Cremă: jumătate de pachet de unt, 3 linguri zahăr, o lingură cacao, esenţă de rom
Pentru ornat: colorant alimentar, zahăr

Preparare:
   Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă oul, şi oţetul, după care urmează făina până obţinem un aluat vârtos. Se formează biluţe mai mici ca o nucă, se aşează în tavă şi se pun la copt pentru 15 minute.
   Când s-au răcit se scobesc cu un cuţit pe partea cu care au stat pe tavă.
   Se freacă untul cu zahărul, se adaugă cacao şi esenţa de rom plus compoziţia rezultată din scobirea fursecurilor. Cu această cremă se umple fursecurile. Eu unele le-am umplut cu dulceaţă.


   Ca să le ornez, le-am trecut prin colorant alimentar, după care prin zahăr. Au ieşit foooarte gustoase:)


Poftă bună!

Coşuleţ de turtă dulce

   Cred că poate fi cel mai frumos cadou oferit cuiva, deorece include munca, devotarea şi efortul depus cu toată dragostea. Vreau să zic că eu am avut plăcerea să ofer coşuleţe cadou de acest Crăciun iar bucuria a fost imensă. Ideea vine de la Edo, împreună cu susţinerea ei.

   Pentru ingrediente am folosit reţeta de turtă dulce, pe care o găsiţi aici. Am înfoliat 4 farfurii de inox cu folie de aluminiu şi am aşezat strâns formele una lângă alta. Pe fundul farfuriei am pus o formă rotundă. 


Am băgat la cuptor preîncălzit pentru 15 minute. Când s-au răcit, le-am ornat, când ornatul s-a uscat am scos farfuria din mijloc şi am îndepărtat folia. 




Înăuntru am pus turtă dulce şi bomboane cu marţipan. A fost cadoul ideal!


Crăciun fericit!

Bomboane cu marţipan

   Am învăţat reţeta de marţipan de la Laura, aşa că m-am gândit că ar merge cadou nişte marţipan în formă de bomboană, învelită în ciocolată. Au ieşit chiar bune, mai bune decât am crezut.
Ingrediente:
160 g migdale, cu şi fără coajă
100 g zahăr pudră
câteva picături de lămâie, ulei şi apă
pentru înveli: 150 g ciocolată cu lapte

Preparare:
   Se prăjesc puţin migdalele, cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină, să fie fin, se adaugă zahărul pudră, lămăia, uleiul (cam o linguriţă) şi foarte important, la sfârşit când adăugaţi apa să puneţi foarte puţin cu puţin ca să obţineţi un aluat modelabil. Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la frigider minim 12 ore. Pentru mai multe poze puteţi intra pe blogul lui Laura :)


  Se formează cu mâna biluţe şi în fiecare se introduce o scobitoare. 


Se topeşte ciocolata cu puţin ulei. Se trece fiecare biluţă de marţipan prin ciocolată şi se pune la uscat şi întărit în frigider.


Poftă bună!