Bomboane cu marţipan

   Am învăţat reţeta de marţipan de la Laura, aşa că m-am gândit că ar merge cadou nişte marţipan în formă de bomboană, învelită în ciocolată. Au ieşit chiar bune, mai bune decât am crezut.
Ingrediente:
160 g migdale, cu şi fără coajă
100 g zahăr pudră
câteva picături de lămâie, ulei şi apă
pentru înveli: 150 g ciocolată cu lapte

Preparare:
   Se prăjesc puţin migdalele, cu ajutorul unui robot de bucătărie se macină, să fie fin, se adaugă zahărul pudră, lămăia, uleiul (cam o linguriţă) şi foarte important, la sfârşit când adăugaţi apa să puneţi foarte puţin cu puţin ca să obţineţi un aluat modelabil. Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la frigider minim 12 ore. Pentru mai multe poze puteţi intra pe blogul lui Laura :)


  Se formează cu mâna biluţe şi în fiecare se introduce o scobitoare. 


Se topeşte ciocolata cu puţin ulei. Se trece fiecare biluţă de marţipan prin ciocolată şi se pune la uscat şi întărit în frigider.


Poftă bună!