Prăjitură c'est la vie

   I-am zis "c'est la vie", pentru că aşa e şi viaţa, amăruie, acrişoară dar în acelaşi timp dulce şi gustoasă. Reţeta e adaptarea mea, o combinaţie inventată, foarte uşor de preparat şi cu impact.

Ingrediente:
4 gălbenuşuri de ou
120 g unt
250 g zahăr
3 linguri cacao
200 ml lapte
250 g făină
1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu
 
Pentru umplutură
150 g nucă măcinată
8-10 linguri dulceaţă

Pentru ornat:
200 g ciocolată amăruie
puţin ulei

Preparare:
   Se freacă gălbenuşurile cu unt şi cu zahăr până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă cele trei linguri de cacao, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu şi laptele. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi se pune în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
   Când s-a răcit scoatem din tavă şi tăiem în două. Amestecăm nuca măcinată cu dulceaţa şi întindem între cele două foi. Topim ciocolata cu puţin ulei şi turnăm peste prăjitură.


Poftă bună!