Prăjitură snickers

   La un moment dat a venit so?ul meu cu aceast? re?et? de la lucru ?i a zis c? el î?i dore?te foarte mult s? m?nânce aceast? minun??ie f?cut? de mine. Ei bine am tot ocolit re?eta, dar acum a venit ?i rândul acesteia.
   Când a adus re?eta, la prima vedere mi se p?ruse foarte complicat?, cred c? acesta a fost motivul pentru care am evitat-o atâta timp. M? bucur? faptul c? nu e deloc complicat? ?i c? iese ceva delicios din ea :)

Ingrediente pentru aluat:
6 albu?uri
200 g zah?r pudr?
1 linguri?? ras? de bicarbonat de sodiu
200 g nuc? m?cinat?
2 linguri f?in?

Ingrediente pentru crem?:
6 g?lbenu?uri
200 g zah?r tos
200 g alune sau nuc? pr?jit? (recomand nuc?)
1 margarin?

Pentru ornat:
200 g ciocolat? menaj maro
200 g ciocolat? alb? (sau pute?i folosi tot maro)

Preparare:
   Se bate alubu?ul cu zah?rul p?n? devine spum?, se adaug? bicarbonatul de sodiu, nuca ?i f?ina. Aluatul ob?inut se toarn? într-o tav? uns? ?i tapetat? cu f?in?, sau cu h?rtie de copt. Se las? la copt pentru 15 minute.

   Între timp se prepar? crema. Zah?rul tos se caramelizeaz? la foc mic ?i se stinge cu pu?in? ap?. Se adaug? alunele m?run?ite, margarina ?i g?lbenu?urile. Crema se fierbe la foc mic, fiind amestecat? continu pentru a nu se prinde.
   Ciocolata se poate rade sau topi, eu pe cea maro am topit-o ?i pe cea alb? am dat-o pe r?z?toare. Se scoate aluatul din cuptor, peste aluatul fierbinte se întinde ciocolata maro, peste ea crema fierbinte ?i peste crem? ciocolata alb?. Se las? s? se r?ceasc?. Are un gust super dup? 12 ore de stat.

Poft? bun?!