Gogoşi




   S?pt?mâna asta am stat câteva zile la mama ?i ce ne-a venit ce nu, am hot?rât c? decât s? lu?m ceva dulce de la magazin mai bine facem ni?te gogo?i. A?a c? ne-am pus pe treab? repede. 
   Noi suntem genul de persoane care nu prea m?nânc? gogo?i, doar dac? sunt f?cute acas?, de noi. Gogoa?a dac? nu ?tii cum s? o pr?je?ti nu va avea gust bun. Este foarte important ca uleiul în care se pr?je?te s? fie curat. Un alt secret pentru un gust extraordinar este s? nu întinde?i aluatul pe o suprafa?? cu f?in?, ci mai bine pe un fund uns cu ulei, astfel nu va exista gutul de f?in? ars? în ulei.

Ingrediente:
1 kg f?in? alb?
2 plicule?e drojdie uscat?
100 ml lapte
150 g margarin?
3 ou?
3 linguri de zah?r
1 praf de sare

Preparare:
   Se amestec? drojdia cu f?ina. Laptele se pune la înc?lzit, se las? pân? devine c?ldu?, se ia de pe foc ?i se adaug? în zah?rul, sarea ?i ou?le. Margarina se pune ?i ea la înmuiat. Se toarn? tot peste f?in?. Se fr?mânt? bine, pân? când se ob?ine un aluat pufos, care nu se lipe?te. La nevoie se mai poate ad?uga lapte sau f?in?. La noi nu a fost cazul. Se las? la dospit aproximtaiv 10-15 minute. Se împarte în patru p?r?i egale.

Se unge un fund cu ulei, se întinde aluatul ?i se taie rotund cu un pahar. 

Se pune la pr?jit în ulei încins. Când sunt gata se pot pres?ra cu zah?r pudr?. Eu am f?cut câteva ?i în form? de minciunele :)


Poft? bun?!