Cremă de zahăr ars

Crema de Zahar ars

   Este una din deserturile preferate a so?ului meu, dar mai nou, trebe s? recunosc c? ?i din ale mele. Poza este de la prima crem? de zah?r ars f?cut? de mine. Am avut emo?ii c? nu voi reu?i s? îmi dau gata so?ul... ei, dar, am avut emo?ii degeaba. Singurul repro? a fost c? am f?cut prea pu?in.

Ingrediente:

4 ou?

300 g zah?r

500 ml lapte

op?ional: se poate pune ?i zah?r vanilat, eu nu am avut în cas? :)

Preparare:

   Se pune pe foc mic la caramelizat 150 g zah?r. Între timp, se freac? cele 4 ou? cu restul de zah?r ?i se toarn? peste treptat laptele. Când zah?rul pus pe foc e gata, se tapeteaz? pere?ii vasului cu caramelul ob?inut prin rotirea acestuia.

   Se adaug? peste compozi?ia ob?inut? din ou?, zah?r ?i lapte. Se acoper? cu o folie de aluminiu ?i se introduce în cuptorul preînc?lzit, la foc mic, pentru aproximativ 40-50 de minute.

   Când a trecut testul cu scobitoarea, e gata. Se las? s? se r?ceasc? bine de tot dup? care se r?stoarn? pe o farfurie plat? ?i se serve?te cu poft?  :)

Poft? bun?!