Salam de biscuiţi cu banane


   Mă gândeam să îi fac o surpriză soţului meu cel scump, aşa că am făcut salam de biscuiţi. Nu am vrut să fie clasic şi am hotărât să încerc să pun banane în mijloc. Nici nu am cuvinte cât de bun a ieşit.

Ingrediente:
300 g biscuiţi populari
3 linguri cacao
3 linguri zahăr
aproximativ 250 ml lapte
2 linguri finetti
esenţă de rom
50 g unt/margarină
2 banane nu foarte mari

Preparare:
Se zdrobesc biscuiţii. Eu i-am zdrobit cu mâna, pentru că puştiul meu dormea şi robotul ar fi făcut prea mare gălăgie. 

Într-un vas, se pune laptele la încălzit, împreună cu untul, cu finetti, esenţa de rom, zahărul şi cacao. Să nu lăsaţi să fiarbă, doar cât să se topească untul.  

Când s-a mai răcit un pic se toarnă peste biscuiţii zdrobiţi, puţin câte puţin şi se amestecă până la omogenizare. Pe o folie alimentară, se aşează aluatul obţinut, peste punem bananele curăţate şi cu ajutorul foliei rulăm strâns.


Se pune la frigider câteva ore până se întăreşte. Poftă bună!


Clătite cu brânză de vacă


O re?et? simpl? ?i rapid?. Eu sincer cred c? am descoperit c? îmi place brânza de vac?, cel pu?in a?a.

Ingrediente: 
300 g brânz? de vaci
2 ou?
150 ml lapte
100 g zah?r
1 zah?r vanilat
300 g f?in?
1/2 linguri?? bicarbonat de sodiu
esen?? de rom

Preparare:
Brânza împreun? cu zah?rul ?i zah?rul vanilat se bat cu mixerul, se adaug? ou?le una câte una, laptele, esen?a de rom, bicarbonatul de sodiu ?i f?ina. Se mixeaz? pân? se ob?ine un aluat pufos, nu foarte gros.
Într-o tigaie, se pune pu?in ulei ?i cu un polonic se toarn? din compozi?ie f?r? a se întinde ca la cl?tita clasic?. 
Se coace pe ambele p?r?i. Se serve?te cu zah?r pudr?, finetti sau dulcea??. Poft? bun?!

Fursecuri cu rahat


Este una din reţetele mele preferate. Se face foarte uşor.

Ingrediente
400g făină
200g margarină
lapte cât cuprinde (dacă puneţi din greşeală prea mult, se mai poate adăuga făină)
150g zahăr
2 ouă
1 zahăr vanilat
1 praf de sare
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
Pentru ornat: 200g rahat

Preparare:
Rahatul trebuie tăiat bucăţele. 

Se pune margarina în cuptorul cu microunde, doar cât să se înmoaie. Se frământă bine cu făina. Laptele, aproximativ 50 ml, se încălzeşte şi se pune zahărul în el pentru a se topi. Când e gata se adaugă împreună cu restul ingredientelor peste făina cu margarină şi se continuă frământarea până se obţine un aluat moale dar nu lipicios. 

Se împarte în bucăţi mai mici, se întinde fiecare bucată cam de jumătate de cm grosime şi se taie în diverse forme. Eu am tăiat cu paharul pentru că încă nu am apucat să îmi cumpăr forme pt prăjituri. 

Se aşează o folie de aluminiu în tavă, peste se aşează aluatul tăiat, se ornează cu rahat şi se pun în cuptor pt aproximativ 15 minute.

Când sunt gata se presară cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Biscuiţi cu ciocolată

 
   Pentru sâmbătă am vrut să fac ceva bun, deosebit şi după părerile celor care au mâncat sunt convinsă că am reuşit. Reţeta o scriu pe blog în special pentru Cosmin, lui i-au plăcut mult biscuiţii. Trebuiau să fie biluţe, dar na, niciodată nu se va potrivi socoteala de acasă cu cea de le piaţă. C'est la vie!

Ingrediente:
80 g margarină
200 g ciocolată
2 ouă
100 g zahăr tos
2 pliculeţe zahăr vanilat
10 linguri  de făină cu vârf
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
zahăr pudră

Preparare:
Se topeşte margarina într-un vas, pe foc. 

Ciocolata trebuie mărunţită. 

Când e gata margarina  se adaugă ciocolata şi se amestecă până s-a topit complet şi se lasă la răcit.




Într-un vas, se amestecă ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi bicarbonatul de sodiu. Când e gata se toarnă ciocolata peste după care se adaugă încet şi făina. Compoziţia obţinută se pune în frigider, dar nu înainte de a pune o folie direct peste aluat.
Se lasă până a doua zi.

A doua zi, se pune o folie de aluminiu în tavă, se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, se formează biluţe care trebuiesc trecute prin zahăr pudră şi se aşează în tavă. 

Se ţin în cuptor aproximativ 15 min.
Poftă bună!

Brioşe cu ciocolată

   

   Azi am făcut brioşe cu ciocolată, au ieşit foarte bune, la aspect nu cine ştie ce în schimb foarte gustoase. Un desert foarte uşor şi rapid de preparat şi ce e important, nu e deloc costisitor.

Ingrediente:
4 ouă
100 g zahăr
125 g margarină
300 g făină albă
1 praf de copt dar vă recomand să puneţi 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, eu am fost dezamăgită de praful de copt, nu ştiu de ce am folosit fiindcă eu nu folosesc....
100 ml lapte
1 tablă ciocolată amăruie
2 pliculeţe zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie


Preparare:
   Am pus margarina în cuptorul cu microunde, doar cât să se înmoaie, fără a o lăsa să se topească. Am bătut ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt (sau bicarbonat), am adăugat margarina, făina, coaja de lămâie şi laptele. Laptele l-am pus un minut în cuptorul cu microunde, doar cât să nu fie rece.


Ciocolata am tăiat-o bucăţele mici.


Am uns tava pentru brioşe şi am turnat aluatul dar nu am umplut, am pus doar trei sfert.


Am adăugat bucăţelele de ciocolată şi am pus în cuptorul încălzit timp de 15 minute.


Am vrut să fac o glazură pe ele dar soţul meu nu a avut răbdare aşa că le-am ornat cu drajeuri colorate. Cum v-am zis şi mai sus, nu au ieşit foarte frumoase dar în schimb sunt foarte gustoase. Nu a mai rămas nici una din ele :)


Poftă bună!