Salată verde

   Azi lângă chifteluţe am servit salată verde. Este una din preferatele soţului meu. Şi mie îmi place şi e foarte sănătoasă.

Ingrediente:
1 salată verde
1 ceapă verde
2-3 căţei de usturoi
ulei de măsline
oţet
100 ml apă
1 lingură de zahăr

Preparare:
   Salata verde se spală bine şi se taie nu foarte mărunt după care se aşează într-un bol. Ceapa şi usturoiul se taie rondele şi se pune peste salata verde şi se stropeşte cu puţin ulei. Într-o cană, punem apa, zahărul şi oţetul amestecând bine după care turnăm pe salată. Toate acestea fiind adăugate, se învârte salata până când prinde un gust puternic şi aromat. Poftă bună!

Salată asortată





   Noi mânc?m foarte des astfel de salate, sunt gustoase, merg lâng? orice mâncare ?i sunt foarte s?n?toase. Avantajul este c? e bun chiar dac? ai numai dou? - trei tipuri de ingrediente.

Ingrediente:
ro?ii
castrave?i
ridichi
salat? verde
m?sline
ceap? verde sau ro?ie
sare, ulei de m?sline, o?et

Preparare:
   Cantit??ile sunt dup? necesitatea, gustul ?i preferin?a fiec?ruia. Se prepar? foarte simplu, se taie legumele în forme ?i dimensiuni de care prefera?i. M?slinele se taie m?runt, înl?turând sâmburii. Se a?eaz? toate într-un vas, se pune sare, ulei ?i o?et dup? gust. Se amestec? foarte bine ?i e gata salat?. Sunt ocazii când punem ?i telemea sau smântân?, în func?ie de chef. Poft? bun?!

buy cialis germany cheap cialis online - millpharmacy.com buy cialis paypal

Salată de vinete

   
   Mi-am dat seama că încă nu am scris nici o reţetă de salată, aşa că voi începe cu salata mea preferată. Chiar azi am făcut. Am pus şi maioneză ca să fie mai gustoasă. Nu am făcut doar o fotografie la sfârşit pentru că în timp ce preparam am uitat :)

Ingrediente:
1 vânătă mare
sare, piper
ulei de măsline
1 ceapă sau cozile de la 3 cepe verzi
1 ou
puţin muştar


Preparare:
   Am copt vânăta bine bine... Am curăţat-o şi am lăsat-o cam jumătate de oră la scurs. După ce s-a scurs, am tăiat-o cu un cuţit lat foarte mărunt. 
   Am aşezat vânăta astfel obţinută într-un vas, am pus puţină sare şi piper după gust, am adăugat uleiul de măsline, tot după gust (scriu după gust că la toată lumea îi place altfel) şi am amestecat bine. Am spălat cozile de la ceapa verde şi le-am tăiat rondele, după care le-am amestecat cu salata de vinete. 
   Am preparat maioneza cam aşa:  am pus un gălbenuş de ou şi muştar cam tot cât un gălbenuş de ou într-un castron mic şi am amestecat, în timp ce amestecam am turnat uleiul de măsline puţin câte puţin, nu foarte mult pentru că nu am vrut să iasă prea mult :). Maioneza astfel obţinută am turnat-o peste salata de vinete şi am amestecat bine. Se poate servi unsă pe pâine şi cu roşii.
   A ieşit foarte gustoasă! Poftă bună!